Het Duitse bund futures contract voor juni op de Eurex bereikte een nieuwe recordhoogte en stond gisteren op 128,19, of 47 basispunten boven het niveau van de dag voordien.

Het Brits gilt futures contract op de Liffe traded stond op 119,98, of een stijging met 1,17. Ook deze koers was een nieuw record voor het contract. De vraag is of dergelijke prijsstijgingen nog gerechtvaardigd zijn.

Andrew Wilkinson, senior market analist bij Interactive Brokers, merkte op dat de obligatiekoersen hun voeling met de realiteit hebben verloren.

Hun koersbewegingen worden vooral veroorzaakt door angst en door het streven om kost wat kost risico's te vermijden. Het rendement op de 10-jarige Duitse staatsobligatie daalde met 4 basispunten tot 2,72%.

Het Duitse bund futures contract voor juni op de Eurex bereikte een nieuwe recordhoogte en stond gisteren op 128,19, of 47 basispunten boven het niveau van de dag voordien. Het Brits gilt futures contract op de Liffe traded stond op 119,98, of een stijging met 1,17. Ook deze koers was een nieuw record voor het contract. De vraag is of dergelijke prijsstijgingen nog gerechtvaardigd zijn. Andrew Wilkinson, senior market analist bij Interactive Brokers, merkte op dat de obligatiekoersen hun voeling met de realiteit hebben verloren. Hun koersbewegingen worden vooral veroorzaakt door angst en door het streven om kost wat kost risico's te vermijden. Het rendement op de 10-jarige Duitse staatsobligatie daalde met 4 basispunten tot 2,72%.