De financiële markten blijven de jongste maanden goed bestand tegen slecht nieuws, zoals ook gebleken is uit de reacties op de uitslag van de Italiaanse presidentsverkiezingen. Inderdaad is gebleken dat er meestal op het laatste moment toch een oplossing voor alle mogelijke problemen uit de bus komt.

In de Verenigde Staten waren de reacties op zowel de 'fiscal cliff' als het sequester eerder beperkt. Bovendien is het optimisme bij de beleggers nog toegenomen na de publicatie van de meest recente werkloosheidscijfers voor de maand februari.

Er wordt nu al rekening gehouden met het feit dat er waarschijnlijk op het laatste moment opnieuw een aanvaardbare oplossing uit de bus zal komen.

De financiële markten blijven de jongste maanden goed bestand tegen slecht nieuws, zoals ook gebleken is uit de reacties op de uitslag van de Italiaanse presidentsverkiezingen. Inderdaad is gebleken dat er meestal op het laatste moment toch een oplossing voor alle mogelijke problemen uit de bus komt. In de Verenigde Staten waren de reacties op zowel de 'fiscal cliff' als het sequester eerder beperkt. Bovendien is het optimisme bij de beleggers nog toegenomen na de publicatie van de meest recente werkloosheidscijfers voor de maand februari. Er wordt nu al rekening gehouden met het feit dat er waarschijnlijk op het laatste moment opnieuw een aanvaardbare oplossing uit de bus zal komen.