Duitsland plaatste obligaties met een looptijd van 2 jaar aan een schamele rentevoet van 0,29%, hetgeen aangeeft hoe voorzichtig de beleggers blijven. Veiligheid heeft momenteel duidelijk de voorkeur gekregen boven de vraag naar rendement.

Annalisa Piazza, market economist bij Newedge Strategy, merkte op dat de onzekerheid over de afloop van de eurocrisis bijzonder groot blijft, waardoor de beleggers alleen maar voor de allerbeste kwaliteit kiezen.

Zweden moest op obligaties met een looptijd van 5 jaar maar 1,023% betalen, ten opzichte van 3,132% bij de vorige veiling in april.

Duitsland plaatste obligaties met een looptijd van 2 jaar aan een schamele rentevoet van 0,29%, hetgeen aangeeft hoe voorzichtig de beleggers blijven. Veiligheid heeft momenteel duidelijk de voorkeur gekregen boven de vraag naar rendement. Annalisa Piazza, market economist bij Newedge Strategy, merkte op dat de onzekerheid over de afloop van de eurocrisis bijzonder groot blijft, waardoor de beleggers alleen maar voor de allerbeste kwaliteit kiezen. Zweden moest op obligaties met een looptijd van 5 jaar maar 1,023% betalen, ten opzichte van 3,132% bij de vorige veiling in april.