Slechts 20% van de beleggers stelt dat de bestaande instrumenten voldoende zijn om risico's die zich voordoen bij alternatives effectief te kunnen meten, waarderen en managen. Het onderzoek laat zien dat er bij private equity de meeste ruimte is voor verbetering van dit systeem.

Arun Ratra, Head of Global Solutions bij Allianz Global Investors, verklaarde:

"Het is vooral voor klanten met langetermijnverplichtingen logisch om hun portefeuilles verder te diversifiëren en om niet-liquide premies in overeenstemming te brengen met hun betalingsprofiel. De eigenschappen van het alternatieve beleggingssegment vereisen een grondige en diepe kennis van de specifieke activa, de uitvoering van strategieën en de relevante regelgeving. Door de kwalitatieve expertise te gebruiken van deze beleggingsklasse in combinatie met onze eigen scenario's en instrumenten maken we klanten bewust van het risico en van de bijdrage die alternatieve beleggingen kunnen leveren aan hun portefeuille."

Slechts 20% van de beleggers stelt dat de bestaande instrumenten voldoende zijn om risico's die zich voordoen bij alternatives effectief te kunnen meten, waarderen en managen. Het onderzoek laat zien dat er bij private equity de meeste ruimte is voor verbetering van dit systeem. Arun Ratra, Head of Global Solutions bij Allianz Global Investors, verklaarde: "Het is vooral voor klanten met langetermijnverplichtingen logisch om hun portefeuilles verder te diversifiëren en om niet-liquide premies in overeenstemming te brengen met hun betalingsprofiel. De eigenschappen van het alternatieve beleggingssegment vereisen een grondige en diepe kennis van de specifieke activa, de uitvoering van strategieën en de relevante regelgeving. Door de kwalitatieve expertise te gebruiken van deze beleggingsklasse in combinatie met onze eigen scenario's en instrumenten maken we klanten bewust van het risico en van de bijdrage die alternatieve beleggingen kunnen leveren aan hun portefeuille."