De actie op de beursvloer kwam de afgelopen dagen van het macro-economische front.

Vorige week donderdag was er de

vergadering van de ECB waarop besloten werd om de kortetermijnrente in de eurozone verder te verlagen tot 0,50%, een historisch laag niveau voor dit rentetarief. En de bevestiging dat de economie in de eurozone niet in goede doen is.

Maar dat hebben beleggers blijkbaar graag want het betekent dat de geldpersen op volle toeren blijven draaien en een deel van deze gratis liquiditeiten vloeien naar de beurs. In de VSA zorgde een beter-dan-verwacht Amerikaanse banenrapport ervoor dat de S&P 500 boven de 1.600 punten uitklom.

Toch kon dit cijfer niet verhullen dat meer en meer Amerikanen niet meer actief op zoek zijn naar een baan en dat het gemiddeld uurloon in een dalende trend zit (wat op de particuliere consumptie kan gaan wegen).

Op bedrijfseconomisch vlak vernam Van Herck de tegenvallende cijfers van de Franse industriële groep Alstom. Net als concurrent Siemens een slachtoffer van de wereldwijde daling van de investeringsbudgetten.

Wie in deze omstandigheden belegt, kiest volgens Leleux het best voor multinationals uit defensieve sectoren die sterk aan de

groeimarkten blootgesteld zijn en hun dividend op peil kunnen houden.

De actie op de beursvloer kwam de afgelopen dagen van het macro-economische front. Vorige week donderdag was er de vergadering van de ECB waarop besloten werd om de kortetermijnrente in de eurozone verder te verlagen tot 0,50%, een historisch laag niveau voor dit rentetarief. En de bevestiging dat de economie in de eurozone niet in goede doen is. Maar dat hebben beleggers blijkbaar graag want het betekent dat de geldpersen op volle toeren blijven draaien en een deel van deze gratis liquiditeiten vloeien naar de beurs. In de VSA zorgde een beter-dan-verwacht Amerikaanse banenrapport ervoor dat de S&P 500 boven de 1.600 punten uitklom. Toch kon dit cijfer niet verhullen dat meer en meer Amerikanen niet meer actief op zoek zijn naar een baan en dat het gemiddeld uurloon in een dalende trend zit (wat op de particuliere consumptie kan gaan wegen). Op bedrijfseconomisch vlak vernam Van Herck de tegenvallende cijfers van de Franse industriële groep Alstom. Net als concurrent Siemens een slachtoffer van de wereldwijde daling van de investeringsbudgetten. Wie in deze omstandigheden belegt, kiest volgens Leleux het best voor multinationals uit defensieve sectoren die sterk aan de groeimarkten blootgesteld zijn en hun dividend op peil kunnen houden.