De Oostenrijkse obligaties doen het niet zo goed en dat kan betekenen dat de beleggers argwanender worden tegenover de zogenaamde semi core in Europa. Het goud zit nog steeds in het hoekje waar de slagen vallen.

In de Verenigde Staten wordt deze week uitgekeken naar de getuigenis die FED-voorzitter Ben Bernanke deze week voor het Economic Committee van de senaat zal geven. De vraag is echter of de FED-president enige hint over een wijziging van de monetaire politiek zal geven.

De jongste weken is de speculatie toegenomen dat de Amerikaanse centrale bank zou overwegen om haar programma voor de inkoop van eigen aandelen terug te schroeven. Volgens sommige economen zou dat al tegen de zomer kunnen gebeuren. Een volledige stopzetting van het programma lijkt echter onwaarschijnlijk.

De Oostenrijkse obligaties doen het niet zo goed en dat kan betekenen dat de beleggers argwanender worden tegenover de zogenaamde semi core in Europa. Het goud zit nog steeds in het hoekje waar de slagen vallen. In de Verenigde Staten wordt deze week uitgekeken naar de getuigenis die FED-voorzitter Ben Bernanke deze week voor het Economic Committee van de senaat zal geven. De vraag is echter of de FED-president enige hint over een wijziging van de monetaire politiek zal geven. De jongste weken is de speculatie toegenomen dat de Amerikaanse centrale bank zou overwegen om haar programma voor de inkoop van eigen aandelen terug te schroeven. Volgens sommige economen zou dat al tegen de zomer kunnen gebeuren. Een volledige stopzetting van het programma lijkt echter onwaarschijnlijk.