Uit een onderzoek uitgevoerd door financial services provider Edward Jones blijkt dat twee derde van de Amerikanen zich geen raad weet met de gestegen rentevoeten. Maar liefst een kwart van de ondervraagden zegt compleet in het duister te tasten wat de evolutie van de rente betreft.

In Europa stelt zich het probleem van de stijgende rentevoeten in veel mindere mate, omdat er hier nog altijd vrij grote verschillen zijn tussen de verschillende landen die deel uitmaken van de eurozone. Toch bestaat er ook hier een risico van een plotse 'spike' in de rentevoeten.

Uit een onderzoek uitgevoerd door financial services provider Edward Jones blijkt dat twee derde van de Amerikanen zich geen raad weet met de gestegen rentevoeten. Maar liefst een kwart van de ondervraagden zegt compleet in het duister te tasten wat de evolutie van de rente betreft. In Europa stelt zich het probleem van de stijgende rentevoeten in veel mindere mate, omdat er hier nog altijd vrij grote verschillen zijn tussen de verschillende landen die deel uitmaken van de eurozone. Toch bestaat er ook hier een risico van een plotse 'spike' in de rentevoeten.