Adrian Day, president van Adrian Day Asset Management, verwijst naar recente rapporten van Goldman Sachs en Credit Suisse, waaruit bleek dat beide grote banken niet langer geloven in een stijging van de goudprijs. De beleggers zijn wanhopig op zoek naar factoren die de goudprijs kunnen doen stijgen.

Volgens Goldman Sachs zal de rally bij het goud die al 12 jaar duurt dit jaar uitpieken, maar de analisten van de bank sluiten niet uit dat die piek al is bereikt. Alleen een come-back van de inflatie zou het tij kunnen doen keren, maar daar is voorlopig geen sprake van.

Adrian Day, president van Adrian Day Asset Management, verwijst naar recente rapporten van Goldman Sachs en Credit Suisse, waaruit bleek dat beide grote banken niet langer geloven in een stijging van de goudprijs. De beleggers zijn wanhopig op zoek naar factoren die de goudprijs kunnen doen stijgen. Volgens Goldman Sachs zal de rally bij het goud die al 12 jaar duurt dit jaar uitpieken, maar de analisten van de bank sluiten niet uit dat die piek al is bereikt. Alleen een come-back van de inflatie zou het tij kunnen doen keren, maar daar is voorlopig geen sprake van.