Toenemende onzekerheid leidt tot een verhoging van de risicoaversie waardoor de aandelenkoersen zich neerwaarts aanpassen. De huidige waarde van de toekomstige bedrijfswinsten wordt immers tegen een zwaardere kost verdisconteerd, hetgeen een daling van de koersen veroorzaakt.

Afnemende onzekerheid zal zo resulteren in het omgekeerde effect met een substantiële koerswinst tot gevolg en is tegelijk indicatief voor zowel betere als minder volatiele conjuncturele vooruitzichten. Meer van professor Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Toenemende onzekerheid leidt tot een verhoging van de risicoaversie waardoor de aandelenkoersen zich neerwaarts aanpassen. De huidige waarde van de toekomstige bedrijfswinsten wordt immers tegen een zwaardere kost verdisconteerd, hetgeen een daling van de koersen veroorzaakt. Afnemende onzekerheid zal zo resulteren in het omgekeerde effect met een substantiële koerswinst tot gevolg en is tegelijk indicatief voor zowel betere als minder volatiele conjuncturele vooruitzichten. Meer van professor Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.