Het blijft afwachten op nieuw cijfermateriaal en indicaties van beleidsmakers. Maar toch kan het geen kwaad om alles in zijn recente historische perspectief te zien.

Aandelenmarkten spurtten destijds vooruit in het perspectief van zeer lage rente en monetaire stimulansen maar legden hierdoor een zware hypotheek op haar eigen groeiritme.

Indien de economie inderdaad herneemt, dan kan het immers niet anders dan dat ook de rente terug stijgt en de monetaire stimulansen worden stopgezet.

Deze fase lijkt nu korter bij gekomen dan enkele maanden geleden werd aangenomen. Op het eerste zicht goed nieuws dus, maar toch met een noodzakelijke neerwaartse correctie op zowel aandelen- als obligatiemarkten.

Het blijft afwachten op nieuw cijfermateriaal en indicaties van beleidsmakers. Maar toch kan het geen kwaad om alles in zijn recente historische perspectief te zien. Aandelenmarkten spurtten destijds vooruit in het perspectief van zeer lage rente en monetaire stimulansen maar legden hierdoor een zware hypotheek op haar eigen groeiritme. Indien de economie inderdaad herneemt, dan kan het immers niet anders dan dat ook de rente terug stijgt en de monetaire stimulansen worden stopgezet. Deze fase lijkt nu korter bij gekomen dan enkele maanden geleden werd aangenomen. Op het eerste zicht goed nieuws dus, maar toch met een noodzakelijke neerwaartse correctie op zowel aandelen- als obligatiemarkten.