Alles draait om de vraag of Bernanke al dan niet een hint zal geven over de afbouw van het programma van stimulerende maatregelen die in het kader van quantative easing werden getroffen. De meeste analisten verwachten dat de FED-voorzitter zal proberen om de markten te kalmeren.

Die zijn volop in beweging geweest na de vorige FED-meeting van 22 mei, de volatiliteit op de financiële markten is sindsdien fors toegenomen. De Amerikaanse centrale bank zal waarschijnlijk alles in het werk stellen om de rust te doen terugkeren, niemand is gebaat bij nog meer volatiliteit.

Alles draait om de vraag of Bernanke al dan niet een hint zal geven over de afbouw van het programma van stimulerende maatregelen die in het kader van quantative easing werden getroffen. De meeste analisten verwachten dat de FED-voorzitter zal proberen om de markten te kalmeren. Die zijn volop in beweging geweest na de vorige FED-meeting van 22 mei, de volatiliteit op de financiële markten is sindsdien fors toegenomen. De Amerikaanse centrale bank zal waarschijnlijk alles in het werk stellen om de rust te doen terugkeren, niemand is gebaat bij nog meer volatiliteit.