De FED kondigt volgens Bart Van Craeynest van Petercam al sinds eind vorig jaar dat ze naarmate het economische herstel vordert geleidelijk de extreme monetaire stimulus zal afbouwen.

De voorbije weken heeft ze die boodschap alleen maar bevestigd: naarmate het herstel doorzet, zal de FED na de zomer geleidelijk het maandelijkse bedrag aan obligatieaankopen verlagen, met de bedoeling om tegen midden 2014 volledig met zulke aankopen te stoppen. Op een eerste renteverhoging is het dan allicht nog een jaar wachten, aldus volgens Bart Van Craeynest.

De FED kondigt volgens Bart Van Craeynest van Petercam al sinds eind vorig jaar dat ze naarmate het economische herstel vordert geleidelijk de extreme monetaire stimulus zal afbouwen. De voorbije weken heeft ze die boodschap alleen maar bevestigd: naarmate het herstel doorzet, zal de FED na de zomer geleidelijk het maandelijkse bedrag aan obligatieaankopen verlagen, met de bedoeling om tegen midden 2014 volledig met zulke aankopen te stoppen. Op een eerste renteverhoging is het dan allicht nog een jaar wachten, aldus volgens Bart Van Craeynest.