Deze week droogt de stroom kwartaalcijfers in de Verenigde Staten geleidelijk aan op, maar in Europa komen nog heel wat bedrijven rapporteren. In de komende dagen gaan de meeste Europese grootbanken de resultaten over het voorbije kwartaal bekendmaken.

In de Verenigde Staten staan vandaag nog onder andere de cijfers van Anadarko op de agenda, traditioneel is maandag op Wall Street een rustige dag wat resultaten betreft.

In Europa rapporteren Air France KLM, Dufruy, Italcementi en Reckitt Benckiser, terwijl in eigen land GBL en Umicore komen rapporteren.

Stortvloed aan bedrijfsresultaten gaat gewoon door

De AEX onderscheidde zich volgens ABN Amro in Europa door samen met de Franse CAC-40 op 320,49 (+0,2%) per saldo iets hoger te sluiten dan vrijdag een week eerder. De meeste andere beurzen konden het verlies van de eerste dagen van de week niet meer goed maken.

Technisch gezien is de AEX aan de bovenkant van een groot consolidatiepatroon aangeland. Een uitbraak boven de (dalende) weerstandslijn op circa 325 als weekslot is nodig voor verder perspectief in de richting van 337,20 punten.

De stortvloed aan bedrijfsresultaten in de afgelopen week zal ook de komende week gewoon doorgaan. In Europa publiceren veel banken hun resultaten over het tweede kwartaal en aansprekende namen in andere sectoren zijn Toyota, Adidas en Pfizer.

Op macro-economisch terrein zal de aandacht volgens ABN Amro uitgaan naar de vergaderingen van centrale banken. Zowel de Federal Reserve als de Bank of England en de ECB komen bijeen en zullen hun licht laten schijnen over het monetaire beleid. De week zal worden afgesloten met de arbeidsmarktontwikkeling in de Verenigde Staten in juli.

Deze week droogt de stroom kwartaalcijfers in de Verenigde Staten geleidelijk aan op, maar in Europa komen nog heel wat bedrijven rapporteren. In de komende dagen gaan de meeste Europese grootbanken de resultaten over het voorbije kwartaal bekendmaken. In de Verenigde Staten staan vandaag nog onder andere de cijfers van Anadarko op de agenda, traditioneel is maandag op Wall Street een rustige dag wat resultaten betreft. In Europa rapporteren Air France KLM, Dufruy, Italcementi en Reckitt Benckiser, terwijl in eigen land GBL en Umicore komen rapporteren. Stortvloed aan bedrijfsresultaten gaat gewoon door De AEX onderscheidde zich volgens ABN Amro in Europa door samen met de Franse CAC-40 op 320,49 (+0,2%) per saldo iets hoger te sluiten dan vrijdag een week eerder. De meeste andere beurzen konden het verlies van de eerste dagen van de week niet meer goed maken. Technisch gezien is de AEX aan de bovenkant van een groot consolidatiepatroon aangeland. Een uitbraak boven de (dalende) weerstandslijn op circa 325 als weekslot is nodig voor verder perspectief in de richting van 337,20 punten. De stortvloed aan bedrijfsresultaten in de afgelopen week zal ook de komende week gewoon doorgaan. In Europa publiceren veel banken hun resultaten over het tweede kwartaal en aansprekende namen in andere sectoren zijn Toyota, Adidas en Pfizer. Op macro-economisch terrein zal de aandacht volgens ABN Amro uitgaan naar de vergaderingen van centrale banken. Zowel de Federal Reserve als de Bank of England en de ECB komen bijeen en zullen hun licht laten schijnen over het monetaire beleid. De week zal worden afgesloten met de arbeidsmarktontwikkeling in de Verenigde Staten in juli.