De Europese en Amerikaanse macro-economische cijfers waren aan de zwakke kant, wat de spreekwoordelijke knuppel in het al even spreekwoordelijke hoenderhok gooide.

Of nog anders gezegd: één catalysator van een positieve visie op de meer riscovolle active, het zich aankondigende economische herstel, staat onder druk.

De tweede katalysator, de injecties van liquidteiten door de centrale banken, is nooit weggeweest en blijft onverminderd aanwezig. Vooral nu de meeste andere landen geen probleem schijnen te hebben bij de agressieve monetaire politiek van Japan.

De Europese beurzen zijn vandaag stabiel tot iets hoger geopend, zonder dat er per saldo een duidelijke richting zichtbaar is. Op de valutamarkten verandert er ook niet zo veel in het koersbeeld van de euro, terwijl de goudprijs een deel van de winst van gisteren weer moet laten liggen.

De Europese en Amerikaanse macro-economische cijfers waren aan de zwakke kant, wat de spreekwoordelijke knuppel in het al even spreekwoordelijke hoenderhok gooide. Of nog anders gezegd: één catalysator van een positieve visie op de meer riscovolle active, het zich aankondigende economische herstel, staat onder druk. De tweede katalysator, de injecties van liquidteiten door de centrale banken, is nooit weggeweest en blijft onverminderd aanwezig. Vooral nu de meeste andere landen geen probleem schijnen te hebben bij de agressieve monetaire politiek van Japan. De Europese beurzen zijn vandaag stabiel tot iets hoger geopend, zonder dat er per saldo een duidelijke richting zichtbaar is. Op de valutamarkten verandert er ook niet zo veel in het koersbeeld van de euro, terwijl de goudprijs een deel van de winst van gisteren weer moet laten liggen.