In de week tot en met 25 augustus vloeide er in totaal 7,10 miljard dollar uit aandelenfondsen. Anderzijds werd er 5,20 miljard dollar in obligatiefondsen geïnvesteerd.

Niet alleen Amerikaanse aandelenfondsen werden gemeden, ook de inflow in fondsen die beleggen in aandelen uit de emerging markets was de zwakste in 13 weken.

De MSCI AC World Index is dit jaar al met 4,20% gedaald in reactie op signalen die wijzen op een economische groeivertraging in grote delen van de wereld. Ook de Europese begrotingscrisis speelt een rol in het verhaal.

David Wyss, S&P's chief economist, stelt echter dat de vlucht van de beleggers uit aandelen als een contra-indicator kan worden beschouwd. Wyss zou niet verbaasd zijn wanneer de beurskoersen in de komende dagen zouden gaan stijgen.

In de week tot en met 25 augustus vloeide er in totaal 7,10 miljard dollar uit aandelenfondsen. Anderzijds werd er 5,20 miljard dollar in obligatiefondsen geïnvesteerd. Niet alleen Amerikaanse aandelenfondsen werden gemeden, ook de inflow in fondsen die beleggen in aandelen uit de emerging markets was de zwakste in 13 weken. De MSCI AC World Index is dit jaar al met 4,20% gedaald in reactie op signalen die wijzen op een economische groeivertraging in grote delen van de wereld. Ook de Europese begrotingscrisis speelt een rol in het verhaal. David Wyss, S&P's chief economist, stelt echter dat de vlucht van de beleggers uit aandelen als een contra-indicator kan worden beschouwd. Wyss zou niet verbaasd zijn wanneer de beurskoersen in de komende dagen zouden gaan stijgen.