Maken dergelijkse scenario's kans op slagen? Als we de beleggers mogen geloven niet. De Europese beurzen maakten vandaag een bijzonder goede beurt, met een winst van ruim anderhalf procent voor zowel de Euro Stoxx 50 als de BEL 20.

Op de Brusselse beurs maakte Colruyt een bijzonder goede beurt, dit na de sterke cijfers die de distributieketen gisterenavond bekendmaakte.

Dexia krijgt een nieuw bestuur

De Raad van bestuur van Dexia NV is er vandaag van op de hoogte gebracht dat, na afloop van een mededingingsprocedure, de onderhandelingen met het oog op de verkoop van Dexia Asset Management (DAM), waar nog drie internationale investeerders om strijden, in hun eindfase treden.

Na het afronden van de verkoop van Dexia Bank België (vandaag Belfius Bank en Verzekeringen), het afsluiten van de verkoopsovereenkomsten voor de verkoop van RBC Dexia, Dexia Banque Internationale à Luxembourg en DenizBank, en het aanvatten van het proces voor de overname van de historische activiteiten van Dexia Crédit Local in Frankrijk voor de financiering van de lokale openbare besturen, zal het afsluiten van het onderhandelingsproces met het oog op de verkoop van Dexia Asset Management de laatste stap vormen in het geordend ontmantelingsplan dat op 9 oktober 2011 is vastgelegd.

In negen maanden tijd heeft Dexia zes verkoopoperaties geleid die, als we de verkoop van DAM niet meetellen, goed zijn voor een bedrag van ongeveer 8,7 miljard euro en een geschatte impact van meer dan 280 miljard euro op de geconsolideerde balans van de groep Dexia.

De raad van bestuur heeft het ontslag aanvaard van Jean-Luc Dehaene als voorzitter van de Raad van bestuur van Dexia NV vanaf 1 juli 2012. Karel De Boeck, bestuurder van Dexia NV, is aangesteld als voorzitter ad interim van de Raad van bestuur van Dexia NV.

Een nieuwe bestuurder, Bernard Herman, werd benoemd ter vervanging van Jean-Luc Dehaene. Aan de Raad van Bestuur van Dexia Crédit Local zal voorgesteld worden Karel De Boeck te noemen als voorzitter daarvan in opvolging van Jean-Luc Dehaene.

Pierre Mariani heeft zijn ontslag ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur, die hem heeft gevraagd om zijn functie van gedelegeerd bestuurder en voorzitter van het directiecomité van Dexia SA verder te blijven uitoefenen tot het moment van de goedkeuring van de rekeningen van het eerste semester van 2012, alsook het voorzitterschap waar te nemen van DenizBank en DAM tot de uitvoering van de verkoopsovereenkomsten.

Tenslotte heeft de raad van bestuur beslist om de bestuursorganen van Dexia aan te passen aan de nieuwe perimeter van de groep, door een directiecomité op te richten dat bestaat uit een voorzitter, een financieel directeur en een directeur risico's. Deze nieuwe organisatie zal ingaan op 1 juli 2012.

Maken dergelijkse scenario's kans op slagen? Als we de beleggers mogen geloven niet. De Europese beurzen maakten vandaag een bijzonder goede beurt, met een winst van ruim anderhalf procent voor zowel de Euro Stoxx 50 als de BEL 20. Op de Brusselse beurs maakte Colruyt een bijzonder goede beurt, dit na de sterke cijfers die de distributieketen gisterenavond bekendmaakte. Dexia krijgt een nieuw bestuur De Raad van bestuur van Dexia NV is er vandaag van op de hoogte gebracht dat, na afloop van een mededingingsprocedure, de onderhandelingen met het oog op de verkoop van Dexia Asset Management (DAM), waar nog drie internationale investeerders om strijden, in hun eindfase treden. Na het afronden van de verkoop van Dexia Bank België (vandaag Belfius Bank en Verzekeringen), het afsluiten van de verkoopsovereenkomsten voor de verkoop van RBC Dexia, Dexia Banque Internationale à Luxembourg en DenizBank, en het aanvatten van het proces voor de overname van de historische activiteiten van Dexia Crédit Local in Frankrijk voor de financiering van de lokale openbare besturen, zal het afsluiten van het onderhandelingsproces met het oog op de verkoop van Dexia Asset Management de laatste stap vormen in het geordend ontmantelingsplan dat op 9 oktober 2011 is vastgelegd. In negen maanden tijd heeft Dexia zes verkoopoperaties geleid die, als we de verkoop van DAM niet meetellen, goed zijn voor een bedrag van ongeveer 8,7 miljard euro en een geschatte impact van meer dan 280 miljard euro op de geconsolideerde balans van de groep Dexia. De raad van bestuur heeft het ontslag aanvaard van Jean-Luc Dehaene als voorzitter van de Raad van bestuur van Dexia NV vanaf 1 juli 2012. Karel De Boeck, bestuurder van Dexia NV, is aangesteld als voorzitter ad interim van de Raad van bestuur van Dexia NV. Een nieuwe bestuurder, Bernard Herman, werd benoemd ter vervanging van Jean-Luc Dehaene. Aan de Raad van Bestuur van Dexia Crédit Local zal voorgesteld worden Karel De Boeck te noemen als voorzitter daarvan in opvolging van Jean-Luc Dehaene. Pierre Mariani heeft zijn ontslag ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur, die hem heeft gevraagd om zijn functie van gedelegeerd bestuurder en voorzitter van het directiecomité van Dexia SA verder te blijven uitoefenen tot het moment van de goedkeuring van de rekeningen van het eerste semester van 2012, alsook het voorzitterschap waar te nemen van DenizBank en DAM tot de uitvoering van de verkoopsovereenkomsten. Tenslotte heeft de raad van bestuur beslist om de bestuursorganen van Dexia aan te passen aan de nieuwe perimeter van de groep, door een directiecomité op te richten dat bestaat uit een voorzitter, een financieel directeur en een directeur risico's. Deze nieuwe organisatie zal ingaan op 1 juli 2012.