Het waren vooral beleggingsfondsen die verkochten. Aanleiding was onder andere de stijging van de rendementen op U.S. Treasury rates, waardoor aandelen opnieuw interessanter lijken dan obligaties.

Guy LeBas, chief fixed-income strategist bij Janney Montgomery Scott LLC, verwees ook naar de waarschuwing die bankenanaliste Meredith Whitney gaf in de verband met de obligaties uitgegeven door lokale Amerikaanse overheden.

LeBas vreest dat veel kleine beleggers grote verliezen op hun portefeuilles in obligaties van lokale overheden willen vermijden. Ze verkopen daarom met een verwachte prijsval bij deze waardepapieren in hun achterhoofd.

Het waren vooral beleggingsfondsen die verkochten. Aanleiding was onder andere de stijging van de rendementen op U.S. Treasury rates, waardoor aandelen opnieuw interessanter lijken dan obligaties. Guy LeBas, chief fixed-income strategist bij Janney Montgomery Scott LLC, verwees ook naar de waarschuwing die bankenanaliste Meredith Whitney gaf in de verband met de obligaties uitgegeven door lokale Amerikaanse overheden. LeBas vreest dat veel kleine beleggers grote verliezen op hun portefeuilles in obligaties van lokale overheden willen vermijden. Ze verkopen daarom met een verwachte prijsval bij deze waardepapieren in hun achterhoofd.