Bovendien is het opvallend dat de Europeanen kiezen voor cash, ze vragen met andere woorden dollarbiljetten op bij hun bank. De reden is uiteraard een toegenomen wantrouwen tegenover de banken, een evolutie die nog is versneld sinds de depositogarantie bij de banken op losse schroeven is komen te staan.

Het vreemde van de zaak is dat de Europeanen zich blijkbaar geen zorgen maken over de dollar, terwijl de Amerikaanse centrale bank toch in een snel tempo dollars uit de lucht blijft plukken. Van de grote begrotingstekorten in de VS ligt blijkbaar ook niemand echt wakker.

Bovendien is het opvallend dat de Europeanen kiezen voor cash, ze vragen met andere woorden dollarbiljetten op bij hun bank. De reden is uiteraard een toegenomen wantrouwen tegenover de banken, een evolutie die nog is versneld sinds de depositogarantie bij de banken op losse schroeven is komen te staan. Het vreemde van de zaak is dat de Europeanen zich blijkbaar geen zorgen maken over de dollar, terwijl de Amerikaanse centrale bank toch in een snel tempo dollars uit de lucht blijft plukken. Van de grote begrotingstekorten in de VS ligt blijkbaar ook niemand echt wakker.