Kijken we naar de geldstromen dat kopen steeds meer internationale beleggers beleggingsfondsen die zicht richten op Europa.

Het is logisch dat men interesse heeft voor Europa. Immers Japan is dit jaar met 36% gestegen en S&P500 met 18,6%. Europa steekt daar schril bij af met een stijging van StoXX50 met 4,5%.

Internationale beleggers die gelijke weging willen hebben moeten wel Japan en de Verenigde Staten afbouwen ten gunste van Europa.

Dat zouden ze ook moeten doen als we kijken naar de funda-mentele waardering. Japan heeft een koerswinst verhouding (Nikkei 225) van 16,3 en de S&P500 van 13,7.

Ook hier staat Europa onderaan met een k/w ver-houding van 11,8.

Nu bestaat er echter een beurswijsheid dat men beter het duurste aandeel kan hebben als het nog duurder wordt dan het goedkoopste aan-deel wat maar goedkoper wordt.

Wat zal de impuls voor Europa zijn zodat internationale beleggers een reden hebben om te kopen?

Kijken we naar de geldstromen dat kopen steeds meer internationale beleggers beleggingsfondsen die zicht richten op Europa. Het is logisch dat men interesse heeft voor Europa. Immers Japan is dit jaar met 36% gestegen en S&P500 met 18,6%. Europa steekt daar schril bij af met een stijging van StoXX50 met 4,5%. Internationale beleggers die gelijke weging willen hebben moeten wel Japan en de Verenigde Staten afbouwen ten gunste van Europa. Dat zouden ze ook moeten doen als we kijken naar de funda-mentele waardering. Japan heeft een koerswinst verhouding (Nikkei 225) van 16,3 en de S&P500 van 13,7. Ook hier staat Europa onderaan met een k/w ver-houding van 11,8. Nu bestaat er echter een beurswijsheid dat men beter het duurste aandeel kan hebben als het nog duurder wordt dan het goedkoopste aan-deel wat maar goedkoper wordt. Wat zal de impuls voor Europa zijn zodat internationale beleggers een reden hebben om te kopen?