Andrew Wilson, head of fixed-income bij Goldman Sachs Group Inc., gelooft dat precies de oorzaak is van de huidige problemen. De beleggers vragen zich af of ze nog wel Portugese en Spaanse overheidsobligaties gaan kopen.

Het rendement op de Portugese overheidsobligaties met een looptijd van 10 jaar bevindt zich al sinds 7 november boven 7%. Het rendement op de gelijkaardige Spaanse staatsobligatie staat op het hoogste niveau in 11 jaar.

Volgens Wilson is dergelijke situatie niet lang houdbaar. Het is onmogelijk voor een land om op de lange termijn 7% rente op staatsobligaties te betalen. Of met andere woorden: er zal dus ergens in beweging moeten komen.

Andrew Wilson, head of fixed-income bij Goldman Sachs Group Inc., gelooft dat precies de oorzaak is van de huidige problemen. De beleggers vragen zich af of ze nog wel Portugese en Spaanse overheidsobligaties gaan kopen. Het rendement op de Portugese overheidsobligaties met een looptijd van 10 jaar bevindt zich al sinds 7 november boven 7%. Het rendement op de gelijkaardige Spaanse staatsobligatie staat op het hoogste niveau in 11 jaar. Volgens Wilson is dergelijke situatie niet lang houdbaar. Het is onmogelijk voor een land om op de lange termijn 7% rente op staatsobligaties te betalen. Of met andere woorden: er zal dus ergens in beweging moeten komen.