Duitsland verkocht woensdag voor een bedrag van 4,11 miljard euro aan staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar. Dat is was minder dan het bedrag van 5 miljard euro waar op was gemikt. Het rendement op deze obligaties lag op een recorddieptepunt van 1,77%.

Volgens Jooste zal het voor Duitsland steeds moeilijker worden om aan dergelijke lage rendementen nog beleggers te verleiden om bunds te kopen. Dat kan alleen wanneer de beleggers zich in een risk-off mentaliteit bevinden, wat vandaag dus niet meer het geval was.

Koersen van bunds opnieuw wat lager

Op de secundaire markt bedroeg het rendement op de 10-jarige bund nog 1,17%, of 7 basispunten meer dan het slotniveau van gisteren. De koers van deze obligatie daalde tot 102,565. Anderzijds daalde het rendement op de 2-jarige staatsobligatie met 5 basispunten tot 0,15%.

Gisteren bereikte het rendement op de 2-jarige staatsobligatie een historisch dieptepunt sinds Bloomberg in 1990 is begonnen om data te verzamelen. De terugkeer van de rust op de obligatiemarkten had op de eerste plaats te maken met het voorstel van ECB-lid Benoit Coeure om opnieuw Spaanse staatsobligaties in te kopen.

Duitsland verkocht woensdag voor een bedrag van 4,11 miljard euro aan staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar. Dat is was minder dan het bedrag van 5 miljard euro waar op was gemikt. Het rendement op deze obligaties lag op een recorddieptepunt van 1,77%. Volgens Jooste zal het voor Duitsland steeds moeilijker worden om aan dergelijke lage rendementen nog beleggers te verleiden om bunds te kopen. Dat kan alleen wanneer de beleggers zich in een risk-off mentaliteit bevinden, wat vandaag dus niet meer het geval was. Koersen van bunds opnieuw wat lager Op de secundaire markt bedroeg het rendement op de 10-jarige bund nog 1,17%, of 7 basispunten meer dan het slotniveau van gisteren. De koers van deze obligatie daalde tot 102,565. Anderzijds daalde het rendement op de 2-jarige staatsobligatie met 5 basispunten tot 0,15%. Gisteren bereikte het rendement op de 2-jarige staatsobligatie een historisch dieptepunt sinds Bloomberg in 1990 is begonnen om data te verzamelen. De terugkeer van de rust op de obligatiemarkten had op de eerste plaats te maken met het voorstel van ECB-lid Benoit Coeure om opnieuw Spaanse staatsobligaties in te kopen.