Dus in principe zouden aandelen fors moeten stijgen als QE eindigt. Het is een film met een goed einde.

Dat de beurzen nu in de ban zijn van een slecht slot is derhalve wat vreemd. De grootste angst is dat de centrale bank QE te snel eindigt.

Dat zal een schokeffect geven. Maar natuurlijk zal de FED dit niet gaan doen. Immers als dat wel zou gebeuren dan is dit een bekende rampenfilm waarin de wereld vergaat.

Simpel gesteld zou dat dan alle inspanningen van de FED teniet doen. En daar zullen de monetaire bestuurders niet naar streven.

Wat er nu gebeurt is langzaam de beleggers zich laten voorbereiden op het onvermijdelijke.

Maar als de FED te snel de voet van het monetaire gas afhaalt en men merkt een te snelle teruggang dan zal er gewoon weer verder worden gestimuleerd.

Het einde van de film is dus gewoon bekend en daar kunnen beleggers zich beter op richten.

Dus in principe zouden aandelen fors moeten stijgen als QE eindigt. Het is een film met een goed einde. Dat de beurzen nu in de ban zijn van een slecht slot is derhalve wat vreemd. De grootste angst is dat de centrale bank QE te snel eindigt. Dat zal een schokeffect geven. Maar natuurlijk zal de FED dit niet gaan doen. Immers als dat wel zou gebeuren dan is dit een bekende rampenfilm waarin de wereld vergaat. Simpel gesteld zou dat dan alle inspanningen van de FED teniet doen. En daar zullen de monetaire bestuurders niet naar streven. Wat er nu gebeurt is langzaam de beleggers zich laten voorbereiden op het onvermijdelijke. Maar als de FED te snel de voet van het monetaire gas afhaalt en men merkt een te snelle teruggang dan zal er gewoon weer verder worden gestimuleerd. Het einde van de film is dus gewoon bekend en daar kunnen beleggers zich beter op richten.