De beleggers rekenen op een positieve uitspraak van het Duits grondwettelijk hof, dat zijn fiat moet geven aan het Europees steunfonds. In reactie op zo'n positieve uitspraak kan de koers van de euro verder stijgen tot het niveau van 1,30 dollar. Ook de Europese beurzen kunnen een extra duwtje in de rug krijgen.

Slechte weersomstandigheden remmen Resilux af

Resilux gaf onlangs volgend overzicht van de resultaten over het eerste halfjaar van 2012:

In de eerste jaarhelft van 2012 daalden de verkochte volumes met 3,6% ten opzichte van de eerste helft van 2011. Door de goede weersomstandigheden in het voorjaar van 2011 werden reeds in het tweede kwartaal van vorig jaar hoge volumes gerealiseerd.

Dit jaar kende het bedrijf een voorjaar met slechte weersomstandigheden in Noord-Europa. De economische crisis in Zuid-Europa had voor Resilux vooral een negatieve invloed op de verkopen in Spanje. In Griekenland stegen de verkochte volumes opnieuw. De verkochte volumes daalden het sterkst in Spanje, Frankrijk en Duitsland.

Het bedrijfsresultaat in het eerste semester van 2012 bedroeg EURO 7,2 miljoen ten opzichte van EUR 12,1 miljoen in het eerste semester van 2011, dit betekent een daling van EURO 4,9 miljoen.

Het netto financiële resultaat steeg met EURO 1,0 miljoen. De intrestlast daalde met EURO 0,2 miljoen als gevolg van een gedaalde gemiddelde financiële schuld. Dit jaar zijn de wisselkoersresultaten positief voor EURO 0,7 miljoen. In de eerste helft van vorig jaar waren deze negatief voor EURO 0,4 miljoen.

Na resultaat op basis van de equitymethode bedraagt de winst EURO 4,2 miljoen ten opzichte van EURO 7,6 miljoen gedurende het eerste halfjaar 2011.

De beleggers rekenen op een positieve uitspraak van het Duits grondwettelijk hof, dat zijn fiat moet geven aan het Europees steunfonds. In reactie op zo'n positieve uitspraak kan de koers van de euro verder stijgen tot het niveau van 1,30 dollar. Ook de Europese beurzen kunnen een extra duwtje in de rug krijgen. Slechte weersomstandigheden remmen Resilux af Resilux gaf onlangs volgend overzicht van de resultaten over het eerste halfjaar van 2012: In de eerste jaarhelft van 2012 daalden de verkochte volumes met 3,6% ten opzichte van de eerste helft van 2011. Door de goede weersomstandigheden in het voorjaar van 2011 werden reeds in het tweede kwartaal van vorig jaar hoge volumes gerealiseerd. Dit jaar kende het bedrijf een voorjaar met slechte weersomstandigheden in Noord-Europa. De economische crisis in Zuid-Europa had voor Resilux vooral een negatieve invloed op de verkopen in Spanje. In Griekenland stegen de verkochte volumes opnieuw. De verkochte volumes daalden het sterkst in Spanje, Frankrijk en Duitsland. Het bedrijfsresultaat in het eerste semester van 2012 bedroeg EURO 7,2 miljoen ten opzichte van EUR 12,1 miljoen in het eerste semester van 2011, dit betekent een daling van EURO 4,9 miljoen. Het netto financiële resultaat steeg met EURO 1,0 miljoen. De intrestlast daalde met EURO 0,2 miljoen als gevolg van een gedaalde gemiddelde financiële schuld. Dit jaar zijn de wisselkoersresultaten positief voor EURO 0,7 miljoen. In de eerste helft van vorig jaar waren deze negatief voor EURO 0,4 miljoen. Na resultaat op basis van de equitymethode bedraagt de winst EURO 4,2 miljoen ten opzichte van EURO 7,6 miljoen gedurende het eerste halfjaar 2011.