De koersen van de Amerikaanse staatsobligaties zijn anticiperend op meevallende werkloosheidscijfers in de afgelopen twee dagen gedaald. De beleggers rekenen er namelijk op dat het economisch herstel aan snelheid heeft gewonnen, waardoor de kansen op een rentestijging binnen afzienbare tijd zijn toegenomen.

Ian Lyngen, government bond strateeg bij CRT Capital Group, stelt dat het belang van de werkloosheidscijfers ook ditmaal niet kan overschat worden. Meevallende cijfers kunnen de koersen van overheidsobligaties verder naar omlaag duwen.

Treasuries leverden vorige maand een return van 1,70%, zo blijkt uit de Bank of America Merrill Lynch indexes. Dat rendement was het hoogste sinds maart 2009. Ter herinnering: in april kwamen er 290.000 nieuwe jobs bij.

De koersen van de Amerikaanse staatsobligaties zijn anticiperend op meevallende werkloosheidscijfers in de afgelopen twee dagen gedaald. De beleggers rekenen er namelijk op dat het economisch herstel aan snelheid heeft gewonnen, waardoor de kansen op een rentestijging binnen afzienbare tijd zijn toegenomen. Ian Lyngen, government bond strateeg bij CRT Capital Group, stelt dat het belang van de werkloosheidscijfers ook ditmaal niet kan overschat worden. Meevallende cijfers kunnen de koersen van overheidsobligaties verder naar omlaag duwen. Treasuries leverden vorige maand een return van 1,70%, zo blijkt uit de Bank of America Merrill Lynch indexes. Dat rendement was het hoogste sinds maart 2009. Ter herinnering: in april kwamen er 290.000 nieuwe jobs bij.