De beleggers rekenen er op dat FED met iets strafs voor de dag gaat komen, gezien de optimistische ondertoon op de beurs.

Wall Street is vandaag inderdaad hoger gesloten, waarbij de winsten in de loop van de sessie min of meer stabiel bleven. Bij het slot van de handel stond de Dow Jones 0,75% in de plus, terwijl de S&P 500 en de Nasdaq winsten van respectievelijk 0,98% en 1,18% lieten optekenen.

Rendement op Amerikaanse staatsobligaties fors hoger

Op de valutamarkten ging de koers van de euro opnieuw hoger. Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,2686 dollar betaald of bijna een procent meer dan het slotniveau van gisteren. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie kwam uit op 1,62%, of flink boven het niveau van gisteren.

Olie weer duurder, goud iets goedkoper

Voor een troy ounce goud werd 1620,60 dollar betaald, of enkele dollars minder dan het slotniveau van gisteren. Ruwe olie (US Crude) werd echter duurder, voor een vat ruwe olie werd ongeveer 84,50 dollar betaald of ongeveer een procent meer als het slotniveau van maandag.

De beleggers rekenen er op dat FED met iets strafs voor de dag gaat komen, gezien de optimistische ondertoon op de beurs. Wall Street is vandaag inderdaad hoger gesloten, waarbij de winsten in de loop van de sessie min of meer stabiel bleven. Bij het slot van de handel stond de Dow Jones 0,75% in de plus, terwijl de S&P 500 en de Nasdaq winsten van respectievelijk 0,98% en 1,18% lieten optekenen. Rendement op Amerikaanse staatsobligaties fors hoger Op de valutamarkten ging de koers van de euro opnieuw hoger. Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,2686 dollar betaald of bijna een procent meer dan het slotniveau van gisteren. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie kwam uit op 1,62%, of flink boven het niveau van gisteren. Olie weer duurder, goud iets goedkoper Voor een troy ounce goud werd 1620,60 dollar betaald, of enkele dollars minder dan het slotniveau van gisteren. Ruwe olie (US Crude) werd echter duurder, voor een vat ruwe olie werd ongeveer 84,50 dollar betaald of ongeveer een procent meer als het slotniveau van maandag.