D'Ieteren is de sterkste stijger binnen de index, maar ook de industrials Umicore en Nyrstar maken een goede beurt. De beleggers rekenen er op dat de Europese Centrale Bank straks niet zal ontgoochelen en daadwerkelijk krachtige maatregelen zal aankondigen.

Solvay verdubbelt capaciteit in Frankrijk voor speciale afgeleide fluorproducten

Solvay maakte vandaag bekend dat het zijn productiecapaciteit voor speciale alifatische afgeleide fluorproducten verdubbelt in zijn fabriek te Salindres, Frankrijk, om de groeiende vraag in strategische markten zoals energieopslag, elektronica en farmaceutica te kunnen volgen.

De groep investeert meer dan 10 miljoen EUR op de site om de capaciteit van de alifatische afgeleide fluorproductenlijn te verdubbelen.

De eerste fase is al aangevat en de eerste bijkomende volumes worden nog deze maand beschikbaar.

De groep besliste de productiecapaciteit voor trifluormethaanzuur (TA) en trifluormethaansulfonanhydride (TAA), alsook voor lithium-bis(trifluormethaansulfonyl)imide (LiTFSI) uit te breiden, om aan de snel toenemende vereisten voor elektronische toepassingen (zoals antistatische toepassingen voor platte beeldschermen, ionische vloeistoffen en vloeibare kristallen), voor batterijen (voor voertuigen en computers) en voor farmaceutica te kunnen voldoen.

D'Ieteren is de sterkste stijger binnen de index, maar ook de industrials Umicore en Nyrstar maken een goede beurt. De beleggers rekenen er op dat de Europese Centrale Bank straks niet zal ontgoochelen en daadwerkelijk krachtige maatregelen zal aankondigen.Solvay verdubbelt capaciteit in Frankrijk voor speciale afgeleide fluorproducten Solvay maakte vandaag bekend dat het zijn productiecapaciteit voor speciale alifatische afgeleide fluorproducten verdubbelt in zijn fabriek te Salindres, Frankrijk, om de groeiende vraag in strategische markten zoals energieopslag, elektronica en farmaceutica te kunnen volgen. De groep investeert meer dan 10 miljoen EUR op de site om de capaciteit van de alifatische afgeleide fluorproductenlijn te verdubbelen. De eerste fase is al aangevat en de eerste bijkomende volumes worden nog deze maand beschikbaar. De groep besliste de productiecapaciteit voor trifluormethaanzuur (TA) en trifluormethaansulfonanhydride (TAA), alsook voor lithium-bis(trifluormethaansulfonyl)imide (LiTFSI) uit te breiden, om aan de snel toenemende vereisten voor elektronische toepassingen (zoals antistatische toepassingen voor platte beeldschermen, ionische vloeistoffen en vloeibare kristallen), voor batterijen (voor voertuigen en computers) en voor farmaceutica te kunnen voldoen.