De beleggers realiseerden zich eensklaps dat de Europese landen hun schulden niet gaan kunnen terugbetalen en dat heeft voor een paniekreactie geleid die de huidige situatie mee veroorzaakte.

John Quiggin, auteur van "Zombie Economics: How Dead Ideas Still Walk Among Us", is van mening dat de we dingen economisch gezien heel anders zullen moeten gaan aanpakken.

Ons denken was tot dusver gebaseerd op de veronderstelling dat de financiële markten altijd gelijk hebben, dat hun waarderingen het dichtst in de buurt van de echte waarderingen kwamen.

Die theorie blijkt nu niet meer te kloppen. Daarmee lijkt tevens een einde te zijn gekomen aan een periode van relatieve kalmte op de financiële markten tussen het midden van de jaren 80 en 2008.

De beleggers realiseerden zich eensklaps dat de Europese landen hun schulden niet gaan kunnen terugbetalen en dat heeft voor een paniekreactie geleid die de huidige situatie mee veroorzaakte. John Quiggin, auteur van "Zombie Economics: How Dead Ideas Still Walk Among Us", is van mening dat de we dingen economisch gezien heel anders zullen moeten gaan aanpakken. Ons denken was tot dusver gebaseerd op de veronderstelling dat de financiële markten altijd gelijk hebben, dat hun waarderingen het dichtst in de buurt van de echte waarderingen kwamen. Die theorie blijkt nu niet meer te kloppen. Daarmee lijkt tevens een einde te zijn gekomen aan een periode van relatieve kalmte op de financiële markten tussen het midden van de jaren 80 en 2008.