De bedoeling van het plan is de kredietmarkten weer vlot te krijgen, zodat zowel banken als bedrijven opnieuw geld kunnen ontlenen. De vraag is uiteraard of dat ook inderdaad gaat lukken.

Voorlopig krijgt minister van Financiën Geithner het voordeel van de twijfel met betrekking tot zijn plan, want de beurskoersen op Wall Street stijgen over een breed front.

Anderzijds ziet de oliemarkt het plan wel zitten, want de prijs voor een vat ruwe olie is opgelopen tot boven 54 dollar. De beleggers gaan er van uit dat een economische opleving de vraag naar olie gaat doen toenemen.

De bedoeling van het plan is de kredietmarkten weer vlot te krijgen, zodat zowel banken als bedrijven opnieuw geld kunnen ontlenen. De vraag is uiteraard of dat ook inderdaad gaat lukken. Voorlopig krijgt minister van Financiën Geithner het voordeel van de twijfel met betrekking tot zijn plan, want de beurskoersen op Wall Street stijgen over een breed front. Anderzijds ziet de oliemarkt het plan wel zitten, want de prijs voor een vat ruwe olie is opgelopen tot boven 54 dollar. De beleggers gaan er van uit dat een economische opleving de vraag naar olie gaat doen toenemen.