Daarnaast blijft de Europese schuldencrisis voor heel wat commotie zorgen. Het zal duidelijk zijn dat er iets moet gebeuren om Europa uit het dal te trekken. De beleggers kijken momenteel vooral naar de centrale banken, die deze week opnieuw vergaderen.

Amerikaanse rente blijft maar dalen

Vrijdagmiddag werden dus tegenvallende arbeidsmarktcijfers in de VS bekend gemaakt. Naast Duitse staatsobligaties fungeren ook Nederlandse staatsobligaties als veilige haven.

De 10-jaars rente staat momenteel op 1,54%, ook een nieuw dieptepunt. Het verschil met de 10-jaars rente van Duitsland is gedaald naar 36 bps. Ruim een maand geleden, op 20 april, was dit volgens Theodoor Gilissen Bankiers nog 61 bps.

Geert Wilders heeft het kort geding verloren dat hij had aangespannen om ervoor te zorgen dat de Nederlandse regering besluitvorming rondom het Europese Noodfonds zou uitstellen tot na de verkiezingen in september. De Tweede Kamer heeft ingestemd met het fonds. De Eerste Kamer moet hierover nog besluiten.

Euro kan terug naar 1,15 dollar

Op de valutamarkt blijft de EUR/USD zakken. Fundamenteel is de verwachting van ABN Amro voor EUR/USD 1,15 voor eind 2013.

Opvallend is dat "kleinere" valuta zoals de AUD op "risk off dagen" erg zwak zijn, en soms zelfs nog terrein verliezen ten opzichte van de EUR. Beleggers die op zoek zijn naar "veiligheid" komen uiteindelijk toch weer massaal bij de Amerikaanse munt uit.

Daarnaast blijft de Europese schuldencrisis voor heel wat commotie zorgen. Het zal duidelijk zijn dat er iets moet gebeuren om Europa uit het dal te trekken. De beleggers kijken momenteel vooral naar de centrale banken, die deze week opnieuw vergaderen. Amerikaanse rente blijft maar dalen Vrijdagmiddag werden dus tegenvallende arbeidsmarktcijfers in de VS bekend gemaakt. Naast Duitse staatsobligaties fungeren ook Nederlandse staatsobligaties als veilige haven. De 10-jaars rente staat momenteel op 1,54%, ook een nieuw dieptepunt. Het verschil met de 10-jaars rente van Duitsland is gedaald naar 36 bps. Ruim een maand geleden, op 20 april, was dit volgens Theodoor Gilissen Bankiers nog 61 bps. Geert Wilders heeft het kort geding verloren dat hij had aangespannen om ervoor te zorgen dat de Nederlandse regering besluitvorming rondom het Europese Noodfonds zou uitstellen tot na de verkiezingen in september. De Tweede Kamer heeft ingestemd met het fonds. De Eerste Kamer moet hierover nog besluiten.Euro kan terug naar 1,15 dollar Op de valutamarkt blijft de EUR/USD zakken. Fundamenteel is de verwachting van ABN Amro voor EUR/USD 1,15 voor eind 2013. Opvallend is dat "kleinere" valuta zoals de AUD op "risk off dagen" erg zwak zijn, en soms zelfs nog terrein verliezen ten opzichte van de EUR. Beleggers die op zoek zijn naar "veiligheid" komen uiteindelijk toch weer massaal bij de Amerikaanse munt uit.