Volgens verschillende analisten zal de regering na de herverkiezing van Obama onvermijdelijk de belastingen moeten verhogen, waarbij ook de dividendbelasting omhoog zal moeten.

Dat zou aanleiding kunnen geven tot een forse correctie op de beurzen.

Griekenland moet zijn stem nog laten horen

In Europa zijn vandaag de ogen gericht op Griekenland, waar de coalitie van premier Samaras goedkeuring voor de bezuinigingsmaatregelen door het parlement moet slepen. De stemming zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers waarschijnlijk pas vanavond plaatsvinden en goedkeuring is noodzakelijk om aan de eisen te voldoen voor Europese steun.

Daarnaast zal zondag overeenstemming bereikt moeten worden over de begroting voor 2013. De ministers van Financiën van de eurozone zullen dan maandag moeten beslissen over maatregelen om de Grieken te steunen, waaronder verlaging van de rentebetalingen en verlenging van de looptijd van de leningen.

Meer drastische maatregelen, zoals de door het IMF gesuggereerde haircut, zullen volgens Theodoor Gilissen Bankiers waarschijnlijk vermeden worden.

Dit ligt gevoelig in de nationale parlementen en Duitsland zou een dergelijke beslissing over de verkiezingen in september 2013 heen willen tillen.

Volgens verschillende analisten zal de regering na de herverkiezing van Obama onvermijdelijk de belastingen moeten verhogen, waarbij ook de dividendbelasting omhoog zal moeten. Dat zou aanleiding kunnen geven tot een forse correctie op de beurzen. Griekenland moet zijn stem nog laten horen In Europa zijn vandaag de ogen gericht op Griekenland, waar de coalitie van premier Samaras goedkeuring voor de bezuinigingsmaatregelen door het parlement moet slepen. De stemming zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers waarschijnlijk pas vanavond plaatsvinden en goedkeuring is noodzakelijk om aan de eisen te voldoen voor Europese steun. Daarnaast zal zondag overeenstemming bereikt moeten worden over de begroting voor 2013. De ministers van Financiën van de eurozone zullen dan maandag moeten beslissen over maatregelen om de Grieken te steunen, waaronder verlaging van de rentebetalingen en verlenging van de looptijd van de leningen. Meer drastische maatregelen, zoals de door het IMF gesuggereerde haircut, zullen volgens Theodoor Gilissen Bankiers waarschijnlijk vermeden worden. Dit ligt gevoelig in de nationale parlementen en Duitsland zou een dergelijke beslissing over de verkiezingen in september 2013 heen willen tillen.