Menig aandelenbelegger weet dat in oktober 2007 er een einde kwam aan de hausse en de euforie. Beleggers op Wall Street zien geen onrust meer getuige de daling van de CBOE Volatility index (VIX) eind vorige week naar de laagste slotnotering sinds juni 2007.
Koersdalingen in de VIX van meer dan 30% in vijf handelsdagen, zoals deze zich vanaf de jaarwisseling voltrok, zijn zeldzaam.

Volgens Bespoke Investments research wijst het verleden op een gemiddeld koersresultaat van -1,5% in de drie maanden na een dergelijke plotselinge inval van rust. De indruk bestaat nu dat beleggers weer bereid zijn om risico's te omarmen.

Menig aandelenbelegger weet dat in oktober 2007 er een einde kwam aan de hausse en de euforie. Beleggers op Wall Street zien geen onrust meer getuige de daling van de CBOE Volatility index (VIX) eind vorige week naar de laagste slotnotering sinds juni 2007. Koersdalingen in de VIX van meer dan 30% in vijf handelsdagen, zoals deze zich vanaf de jaarwisseling voltrok, zijn zeldzaam. Volgens Bespoke Investments research wijst het verleden op een gemiddeld koersresultaat van -1,5% in de drie maanden na een dergelijke plotselinge inval van rust. De indruk bestaat nu dat beleggers weer bereid zijn om risico's te omarmen.