De afwachtende houding van de beleggers heeft uiteraard alles te maken met de presidentsverkiezingen die voor de deur staan. Ergens in de loop van deze week zullen we weten wie de nieuwe Amerikaanse president wordt. Een opluchtingsrally wordt nadien niet uitgesloten.

Landbouwgrondstoffen tegen trend in duurder

De landbouwgrondstoffen werden volgens Royal Bank of Scotland tegen de trend in duurder. De katoenprijs steeg zelfs met 7,7 procent naar het hoogste niveau in vier maanden. Het USDA rapporteerde veel beter dan verwachte exportcijfers in de week van 11 oktober.

De China Cotton Association liet weten dat het land in september 262.900 ton katoen heeft ingevoerd. Dat is 4 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar maar wel 14 procent minder dan in augustus.

Tijdens de eerste 9 maanden van 2012 importeerde China 4,03 miljoen ton katoen, ruim dubbel zoveel als een jaar eerder toen het land 1,97 miljoen ton uit het buitenland aankocht.

Ook cacao presteerde erg goed met een stijging van 5,2 procent. In de grootste cacaoproducerende regio van Kameroen werd een uitbraak van de 'black pod' schimmelziekte vastgesteld.

De International Cocoa Organisation (ICCO) voorziet voor het oogstjaar 2012-2013 een deficit van 100.000 ton op de globale cacaomarkt.

De afwachtende houding van de beleggers heeft uiteraard alles te maken met de presidentsverkiezingen die voor de deur staan. Ergens in de loop van deze week zullen we weten wie de nieuwe Amerikaanse president wordt. Een opluchtingsrally wordt nadien niet uitgesloten.Landbouwgrondstoffen tegen trend in duurder De landbouwgrondstoffen werden volgens Royal Bank of Scotland tegen de trend in duurder. De katoenprijs steeg zelfs met 7,7 procent naar het hoogste niveau in vier maanden. Het USDA rapporteerde veel beter dan verwachte exportcijfers in de week van 11 oktober. De China Cotton Association liet weten dat het land in september 262.900 ton katoen heeft ingevoerd. Dat is 4 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar maar wel 14 procent minder dan in augustus. Tijdens de eerste 9 maanden van 2012 importeerde China 4,03 miljoen ton katoen, ruim dubbel zoveel als een jaar eerder toen het land 1,97 miljoen ton uit het buitenland aankocht. Ook cacao presteerde erg goed met een stijging van 5,2 procent. In de grootste cacaoproducerende regio van Kameroen werd een uitbraak van de 'black pod' schimmelziekte vastgesteld. De International Cocoa Organisation (ICCO) voorziet voor het oogstjaar 2012-2013 een deficit van 100.000 ton op de globale cacaomarkt.