Beleggers op beurs van Wall Street worden stelselmatig gerold, zo stelt Lewis. Hij heeft het dan over de wereld van high-frequency algorithmic trading, de kooporders die bij wijze van spreken aan lichtsnelheid worden geplaatst en die de particuliere belegger altijd met een achterstand opzadelen.

Die high-frequency algorithmic trading is een kwaal waartegen al een tijdje op de Amerikaanse beurzen wordt gefulmineerd omdat ze de marktwerking in ernstige mate zou verstoren. Een belegger die een order plaats voor pakweg aandelen Microsoft, zal die aandelen pas krijgen nadat de high-frequency algorithmic traders die weet hadden van de order eerst zelf de aandelen goedkoper hebben gekocht.

Beleggers op beurs van Wall Street worden stelselmatig gerold, zo stelt Lewis. Hij heeft het dan over de wereld van high-frequency algorithmic trading, de kooporders die bij wijze van spreken aan lichtsnelheid worden geplaatst en die de particuliere belegger altijd met een achterstand opzadelen. Die high-frequency algorithmic trading is een kwaal waartegen al een tijdje op de Amerikaanse beurzen wordt gefulmineerd omdat ze de marktwerking in ernstige mate zou verstoren. Een belegger die een order plaats voor pakweg aandelen Microsoft, zal die aandelen pas krijgen nadat de high-frequency algorithmic traders die weet hadden van de order eerst zelf de aandelen goedkoper hebben gekocht.