Een maand voordien waren Treasuries nog goed voor 33% van de portefeuille. De kans is bovendien groot dat deze trend zich ook in de maand november heeft doorgezet.

Fondsbeheerder Bill Gross vergelijkt de huidige situatie op de markt met het Ponzi-schema. De beleggers jagen de koersen op in de illusie van hogere jaarlijkse returns, maar dit spelletje kan niet blijven duren.

In de afgelopen vier weken vloeide er in totaal 1700 miljard dollar weg uit obligatiefondsen. Vooral obligaties uitgegeven door Amerikaanse staten en steden (de zogenaamde municipal bond) worden op grote schaal verkocht.

Een maand voordien waren Treasuries nog goed voor 33% van de portefeuille. De kans is bovendien groot dat deze trend zich ook in de maand november heeft doorgezet. Fondsbeheerder Bill Gross vergelijkt de huidige situatie op de markt met het Ponzi-schema. De beleggers jagen de koersen op in de illusie van hogere jaarlijkse returns, maar dit spelletje kan niet blijven duren. In de afgelopen vier weken vloeide er in totaal 1700 miljard dollar weg uit obligatiefondsen. Vooral obligaties uitgegeven door Amerikaanse staten en steden (de zogenaamde municipal bond) worden op grote schaal verkocht.