Volgens BlackRock, de grootste beheerder van deze beursgenoteerde beleggingsfondsen, heeft alles te maken met de vrees dat de Amerikaanse centrale bank effectief zal beginnen te taperen. Maar eigenlijk is de ETF-markt al beginnen te verzwakken sinds 22 mei.

Op die datum nam Ben Bernanke voor het eerst het woord 'taperen' in de mond. Raj Seshadri, hoofd van lackRock ETP Insights, stelt vast dat er één uitzondering is die de regel bevestigt: Europese aandelen. De Pan European Equity ETP's gaven een record inflow te zien.

Volgens BlackRock, de grootste beheerder van deze beursgenoteerde beleggingsfondsen, heeft alles te maken met de vrees dat de Amerikaanse centrale bank effectief zal beginnen te taperen. Maar eigenlijk is de ETF-markt al beginnen te verzwakken sinds 22 mei. Op die datum nam Ben Bernanke voor het eerst het woord 'taperen' in de mond. Raj Seshadri, hoofd van lackRock ETP Insights, stelt vast dat er één uitzondering is die de regel bevestigt: Europese aandelen. De Pan European Equity ETP's gaven een record inflow te zien.