De aanleiding is uiteraard de vrees dat de Europese begrotingscrisis verder gaat ontsporen en dat de beurskoersen in de komende dagen en weken nog verder onder druk gaan komen te staan.

Uit een rondvraag uitgevoerd door EPFR Global bleek dat de beleggers in toenemende mate rekening houden met een groeivertraging in Europa. Daardoor is de risico-aversie duidelijk afgenomen.

Stephen Halmarick, hoofd investment-markets research bij Colonial First State Global Asset Management, is van mening dat de combinatie van negatieve factoren recent op het beleggerssentiment is gaan wegen.

Vorige week werd 7 miljard dollar teruggetrokken uit Amerikaanse aandelenfondsen en bovendien ook nog eens 4,80 miljard dollar uit Europese fondsen.

De vrees rond Japanse aandelenfondsen was minder groot, uit die fondsen werd 284 miljoen dollar teruggetrokken.

De aanleiding is uiteraard de vrees dat de Europese begrotingscrisis verder gaat ontsporen en dat de beurskoersen in de komende dagen en weken nog verder onder druk gaan komen te staan. Uit een rondvraag uitgevoerd door EPFR Global bleek dat de beleggers in toenemende mate rekening houden met een groeivertraging in Europa. Daardoor is de risico-aversie duidelijk afgenomen. Stephen Halmarick, hoofd investment-markets research bij Colonial First State Global Asset Management, is van mening dat de combinatie van negatieve factoren recent op het beleggerssentiment is gaan wegen. Vorige week werd 7 miljard dollar teruggetrokken uit Amerikaanse aandelenfondsen en bovendien ook nog eens 4,80 miljard dollar uit Europese fondsen. De vrees rond Japanse aandelenfondsen was minder groot, uit die fondsen werd 284 miljoen dollar teruggetrokken.