Als gevolg van de ingreep zien de gewone beleggers hun belang in de bank verwateren. Citigroup verbindt zich er bovendien toe geen dividenden op de gewone aandelen meer uit te keren.

Het ministerie van Financiën heeft tot dusver al $45 mrd geïnvesteerd in de redding van Citigroup. Ook privé-investeerders als de Government of Singapore Investment Corp., de Saoedische prins Alwaleed Bin Talal, Capital Research Global Investors en Capital World Investors doen mee aan de reddingsactie.

Die wordt niet zo goed onthaald, want de koers van Citigroup verliest in de voorbeurshandel zowat een derde van zijn waarde.

Als gevolg van de ingreep zien de gewone beleggers hun belang in de bank verwateren. Citigroup verbindt zich er bovendien toe geen dividenden op de gewone aandelen meer uit te keren. Het ministerie van Financiën heeft tot dusver al $45 mrd geïnvesteerd in de redding van Citigroup. Ook privé-investeerders als de Government of Singapore Investment Corp., de Saoedische prins Alwaleed Bin Talal, Capital Research Global Investors en Capital World Investors doen mee aan de reddingsactie. Die wordt niet zo goed onthaald, want de koers van Citigroup verliest in de voorbeurshandel zowat een derde van zijn waarde.