Nochtans zijn niet alle analisten even enthousiast over nog meer quantative easing. Het zou namelijk geïnterpreteerd kunnen worden als een bewijs dat de VS-economie zo zwak is dat ze het zonder externe stimulansen niet meer kan redden. De reactie van de beurs zou dus wel eens negatief in plaats van positief kunnen zijn.

De Amerikaanse beurzen zijn van de min in de plus gedraaid, zonder dat er van echte grote bewegingen sprake is. De belangrijkste indices blijven dicht bij het slotniveau van gisteren. De koers van Apple blijft dicht in de buurt van de historische recordniveaus noteren.

Meer aandacht voor macrobeeld

Het resultatenseizoen loopt nu duidelijk ten einde en dat betekent volgens ABN Amro dat de aandacht wat meer zal verschuiven naar de macro-economische indicatoren.

De komende week kunnen we op dat gebied veel gegevens verwachten uit Duitsland (onder andere inflatie, consumenten- en producentenvertrouwen en detailhandelsverkopen) en de Verenigde Staten (consumptieprijzen, inkomensontwikkeling en industriële orders).

Ten slotte komt er nog een staartje van de bedrijfsresultaten: in Nederland Ordina en Beter Bed en op het internationale vlak Heinz en Carrefour. In eigen land zijn er onder andere de resultaten van achterblijvers als Recticel, Econocom, D'Ieteren, EVS en KBC Ancora.

Nochtans zijn niet alle analisten even enthousiast over nog meer quantative easing. Het zou namelijk geïnterpreteerd kunnen worden als een bewijs dat de VS-economie zo zwak is dat ze het zonder externe stimulansen niet meer kan redden. De reactie van de beurs zou dus wel eens negatief in plaats van positief kunnen zijn. De Amerikaanse beurzen zijn van de min in de plus gedraaid, zonder dat er van echte grote bewegingen sprake is. De belangrijkste indices blijven dicht bij het slotniveau van gisteren. De koers van Apple blijft dicht in de buurt van de historische recordniveaus noteren. Meer aandacht voor macrobeeld Het resultatenseizoen loopt nu duidelijk ten einde en dat betekent volgens ABN Amro dat de aandacht wat meer zal verschuiven naar de macro-economische indicatoren. De komende week kunnen we op dat gebied veel gegevens verwachten uit Duitsland (onder andere inflatie, consumenten- en producentenvertrouwen en detailhandelsverkopen) en de Verenigde Staten (consumptieprijzen, inkomensontwikkeling en industriële orders). Ten slotte komt er nog een staartje van de bedrijfsresultaten: in Nederland Ordina en Beter Bed en op het internationale vlak Heinz en Carrefour. In eigen land zijn er onder andere de resultaten van achterblijvers als Recticel, Econocom, D'Ieteren, EVS en KBC Ancora.