Het rendement op de staatsobligaties met een looptijd van 2 jaar daalde tot 9,63%, maar steeg vervolgens opnieuw tot 10,23%. De voornaamste zorg van de beleggers is dat het overheidstekort zelfs na zware besparingsmaatregelen dit jaar nog steeds meer dan 10% zal bedragen.

Ralf Ahrens, die als beheerder van het Frankfurt Trust fonds Griekse staatsobligaties in portefeuille heeft, is momenteel geen koper van Grieks overheidspapier, dit vanwege het feit dat er nog zoveel problemen niet zijn opgelost. De aanvraag voor steun volstaat op zich niet om de markten onmiddellijk te kalmeren.

Ook Rod Davidson, beheerder bij Alliance Trust Plc, vindt het moment niet rijp om Griekse staatsobligaties te kopen. Hij wil eerst weten of er al dan niet een schuldherschikking komt. De kansen dat die er inderdaad komt, zijn afgelopen week fors toegenomen.

Het rendement op de staatsobligaties met een looptijd van 2 jaar daalde tot 9,63%, maar steeg vervolgens opnieuw tot 10,23%. De voornaamste zorg van de beleggers is dat het overheidstekort zelfs na zware besparingsmaatregelen dit jaar nog steeds meer dan 10% zal bedragen. Ralf Ahrens, die als beheerder van het Frankfurt Trust fonds Griekse staatsobligaties in portefeuille heeft, is momenteel geen koper van Grieks overheidspapier, dit vanwege het feit dat er nog zoveel problemen niet zijn opgelost. De aanvraag voor steun volstaat op zich niet om de markten onmiddellijk te kalmeren. Ook Rod Davidson, beheerder bij Alliance Trust Plc, vindt het moment niet rijp om Griekse staatsobligaties te kopen. Hij wil eerst weten of er al dan niet een schuldherschikking komt. De kansen dat die er inderdaad komt, zijn afgelopen week fors toegenomen.