Gary Clark, analist bij Roubini Global Economics, is van mening dat elke opleving in de goudprijs een nieuwe verkoopkans biedt. De goudprijs gedraagt zich momenteel zo instabiel dat van dit edelmetaal in een buy-and-hold strategie geen sprake kan zijn.

Het technisch herstel van de goudprijs is te danken aan een tekort aan goud op de markt voor fysieke levering en aan de stijging van de rente verbonden aan de leasing van goud. Katalysator voor het herstel van de goudprijs waren de woorden van FED-voorzitter Ben Bernanke dat de steunmaatregelen voorlopig niet terug zullen worden geschroefd.

Gary Clark, analist bij Roubini Global Economics, is van mening dat elke opleving in de goudprijs een nieuwe verkoopkans biedt. De goudprijs gedraagt zich momenteel zo instabiel dat van dit edelmetaal in een buy-and-hold strategie geen sprake kan zijn. Het technisch herstel van de goudprijs is te danken aan een tekort aan goud op de markt voor fysieke levering en aan de stijging van de rente verbonden aan de leasing van goud. Katalysator voor het herstel van de goudprijs waren de woorden van FED-voorzitter Ben Bernanke dat de steunmaatregelen voorlopig niet terug zullen worden geschroefd.