Beleggers mogen vanwege de economische onzekerheid in de wereld hun posities in goud verdubbelen, zo luidt het daar. De argumenten van het economenteam van Coutts klinken vertrouwd in de oren: de waarde van het papieren geld zal onvermijdelijk in een neerwaartse spiraal verzeild raken.

Gary Dugan, Coutts' chief investment officer voor de regio Asia and Middle East, adviseert om 7 tot 8% van de portefeuille in goud te beleggen, waar hij voordien slechts uitging van 3%. Dugan wil zelfs niet denken aan de prijs van het goud, het gele metaal bezit waarde en dat kan van papiergeld niet worden gezegd.

Beleggers mogen vanwege de economische onzekerheid in de wereld hun posities in goud verdubbelen, zo luidt het daar. De argumenten van het economenteam van Coutts klinken vertrouwd in de oren: de waarde van het papieren geld zal onvermijdelijk in een neerwaartse spiraal verzeild raken. Gary Dugan, Coutts' chief investment officer voor de regio Asia and Middle East, adviseert om 7 tot 8% van de portefeuille in goud te beleggen, waar hij voordien slechts uitging van 3%. Dugan wil zelfs niet denken aan de prijs van het goud, het gele metaal bezit waarde en dat kan van papiergeld niet worden gezegd.