Henri Nestlé kan trots zijn op het parcours van zijn voedingsgroep die in de late 19e eeuw het levenslicht zag. De Zwitserse voedingsgigant is inderdaad uitgegroeid tot 's werelds belangrijkse producent van voedingswaren en is continu aanwezig in het dagelijks leven van de consument. En dit van 's morgensvroeg tot' s avonds laat.

De unieke positionering van Nestlé (zowel qua merken als geografisch) maakt het mogelijk een antwoord te bieden op de uitdagingen van "een groeiende en vergrijzende bevolking".

De Food and Agricultural Organisation (FAO, de organisatie van de VN voor voedsel en landbouw) verwacht tegen 2050 een groei met meer dan 60% van de voedselproductie, voornamelijk door de grote bevolkingsgroei in China en India, gevolgd door Pakistan en Nigeria.

In dit scenario zullen de twee toonaangevende fabrikanten van voedingsmiddelen (Unilever en Nestlé: beide sterk aanwezig in de groeilanden) volgens Delaunay op lange termijn van deze katalysator kunnen profiteren.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat het ratingbureau S&P een uitstekende kredietwaardigheid toekent aan de activiteiten van Nestlé (rating AA) en die van zijn sectorgenoot Unilever (A +). Delaunay heeft een advies opbouwen.

Henri Nestlé kan trots zijn op het parcours van zijn voedingsgroep die in de late 19e eeuw het levenslicht zag. De Zwitserse voedingsgigant is inderdaad uitgegroeid tot 's werelds belangrijkse producent van voedingswaren en is continu aanwezig in het dagelijks leven van de consument. En dit van 's morgensvroeg tot' s avonds laat. De unieke positionering van Nestlé (zowel qua merken als geografisch) maakt het mogelijk een antwoord te bieden op de uitdagingen van "een groeiende en vergrijzende bevolking". De Food and Agricultural Organisation (FAO, de organisatie van de VN voor voedsel en landbouw) verwacht tegen 2050 een groei met meer dan 60% van de voedselproductie, voornamelijk door de grote bevolkingsgroei in China en India, gevolgd door Pakistan en Nigeria. In dit scenario zullen de twee toonaangevende fabrikanten van voedingsmiddelen (Unilever en Nestlé: beide sterk aanwezig in de groeilanden) volgens Delaunay op lange termijn van deze katalysator kunnen profiteren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het ratingbureau S&P een uitstekende kredietwaardigheid toekent aan de activiteiten van Nestlé (rating AA) en die van zijn sectorgenoot Unilever (A +). Delaunay heeft een advies opbouwen.