De CIO is zich ervan bewust dat verschillende elementen in het nadeel zouden kunnen spelen van aandelen.

Met name in China bestaat er een sterker risico op een groeivertraging dan voorzien.

Het is ook niet uitgesloten dat de Amerikaanse rentevoeten opnieuw sneller stijgen dan verwacht door de markt (derde kwartaal 2015).

De lage volatiliteit zou kunnen wijzen op een te lakse risico-inschatting door de beleggers. Ook mogelijke spelbedervers zoals het geopolitieke risico (Oekraïne, Irak,...) mogen niet uit het oog verloren worden.

"Rekening houdend met de virtuele nultarieven voor cash en de relatieve waarderingen die meer in het voordeel pleiten van aandelen dan van obligaties", meent Thierry Masset dat "men in de portefeuilles niet om aandelen heen kan. De groeimarkten (met name Azië waar de bedrijven genieten van solide groeiperspectieven en een lage schuldenlast) en de Eurozone beschikken momenteel over de beste risico/rendement ratios."

De CIO is zich ervan bewust dat verschillende elementen in het nadeel zouden kunnen spelen van aandelen. Met name in China bestaat er een sterker risico op een groeivertraging dan voorzien. Het is ook niet uitgesloten dat de Amerikaanse rentevoeten opnieuw sneller stijgen dan verwacht door de markt (derde kwartaal 2015). De lage volatiliteit zou kunnen wijzen op een te lakse risico-inschatting door de beleggers. Ook mogelijke spelbedervers zoals het geopolitieke risico (Oekraïne, Irak,...) mogen niet uit het oog verloren worden. "Rekening houdend met de virtuele nultarieven voor cash en de relatieve waarderingen die meer in het voordeel pleiten van aandelen dan van obligaties", meent Thierry Masset dat "men in de portefeuilles niet om aandelen heen kan. De groeimarkten (met name Azië waar de bedrijven genieten van solide groeiperspectieven en een lage schuldenlast) en de Eurozone beschikken momenteel over de beste risico/rendement ratios."