Volgens Don Luskin, chief investment officer bij Trend Macrolytics, gaat het gewoon om het zoveelste schot dat in dezelfde oorlog wordt afgevuurd. Van iets nieuws is alleszins geen sprake.

China lanceerde vorig jaar een zeer succesvol stimuleringsprogramma, waarbij het land zelfs niet in het rood moest gaan om het te financieren. De renteverhoging zet nu volgens Luskin de kroon op het werk.

Tey Tze Ming, marktstrateeg bij Saxo Capital Markets, is van mening dat de beleggers begrepen hebben dat de Chinese overheid akkoord gaat met een groei van het BBP die onder 8% ligt.

Volgens Don Luskin, chief investment officer bij Trend Macrolytics, gaat het gewoon om het zoveelste schot dat in dezelfde oorlog wordt afgevuurd. Van iets nieuws is alleszins geen sprake. China lanceerde vorig jaar een zeer succesvol stimuleringsprogramma, waarbij het land zelfs niet in het rood moest gaan om het te financieren. De renteverhoging zet nu volgens Luskin de kroon op het werk. Tey Tze Ming, marktstrateeg bij Saxo Capital Markets, is van mening dat de beleggers begrepen hebben dat de Chinese overheid akkoord gaat met een groei van het BBP die onder 8% ligt.