Nadat de dollar in de jaren zeventig was losgekoppeld van de goudstandaard begon er een ongelofelijk tijdperk van totaalrendement dat tot op de dag van vandaag voortduurt.

Beleggers die slechts marginale risico's namen, daar verstandig mee omgingen en zich bovendien afschermden tegen afwisselende perioden van schuldenafbouw en uitstroom van beleggingskapitaal, konden een status van grootsheid bereiken.

Maar misschien was dat succes meer te danken aan het tijdperk dan aan de persoon in kwestie en is het nu eenmaal zo dat een bepaald tijdperk een bepaald rendement kent.

Mocht het zo zijn dat zich nu een ander tijdperk aandient, dan moeten we volgens Gross misschien in de spiegel kijken en tot een verandering besluiten.

Nadat de dollar in de jaren zeventig was losgekoppeld van de goudstandaard begon er een ongelofelijk tijdperk van totaalrendement dat tot op de dag van vandaag voortduurt. Beleggers die slechts marginale risico's namen, daar verstandig mee omgingen en zich bovendien afschermden tegen afwisselende perioden van schuldenafbouw en uitstroom van beleggingskapitaal, konden een status van grootsheid bereiken. Maar misschien was dat succes meer te danken aan het tijdperk dan aan de persoon in kwestie en is het nu eenmaal zo dat een bepaald tijdperk een bepaald rendement kent. Mocht het zo zijn dat zich nu een ander tijdperk aandient, dan moeten we volgens Gross misschien in de spiegel kijken en tot een verandering besluiten.