Bernanke heeft volgens hoofdeconoom Bill Gros van PIMCO nooit expliciet uitgelegd wat dat 'geen kosten' precies inhoudt.

Er hangt echter een prijskaartje aan het bijdrukken van zes biljoen dollar, te weten in de vorm van inflatie en devaluatie van de nationale munten - dit laatste kan zijn ten opzichte van elkaar of ten opzichte van 'commodities' zoals olie of goud die niet onbeperkt voorhanden zijn.

Beleggers moeten rekening houden met de inflatie op de lange termijn die met dit bijdrukken van geld gepaard gaat en kunnen zich het beste richten op obligaties met een korte looptijd.

Bernanke heeft volgens hoofdeconoom Bill Gros van PIMCO nooit expliciet uitgelegd wat dat 'geen kosten' precies inhoudt. Er hangt echter een prijskaartje aan het bijdrukken van zes biljoen dollar, te weten in de vorm van inflatie en devaluatie van de nationale munten - dit laatste kan zijn ten opzichte van elkaar of ten opzichte van 'commodities' zoals olie of goud die niet onbeperkt voorhanden zijn. Beleggers moeten rekening houden met de inflatie op de lange termijn die met dit bijdrukken van geld gepaard gaat en kunnen zich het beste richten op obligaties met een korte looptijd.