'Beleggers moeten hun verwachtingen naar beneden bijstellen'

15/02/17 om 16:17 - Bijgewerkt om 18:56

Suzanne Hutchins van Bank of New York Mellon stelde haar beleggingsstrategie voor op de Investment Summit van Morningstar en Trends. "We vinden de hoge waarderingen en de economische vooruitzichten niet echt bemoedigend om veel in aandelen te investeren."

Uw fonds bestaat voor ongeveer 45 procent uit aandelen, maar meer dan de helft van die positie is afgedekt door derivaten. De blootstelling aan aandelen is ongeveer het laagste sinds de start van het fonds in 2004.

Suzanne Hutchins: "Onze klanten willen geen kapitaal verliezen. We mogen dus niet te veel risico's nemen. We vinden de hoge waarderingen en de economische vooruitzichten niet echt bemoedigend om veel in aandelen te investeren. Wat zijn de drijvende krachten? Er zijn krachtige trends op lange termijn die het beleid van de Amerikaanse president Donald Trump niet kan stoppen. Een vertragende groei. Vergrijzing. De vertraging van de economische groei in China. De opstapeling van schulden wereldwijd. De verstoring van de activaprijzen door het goedkopegeldbeleid van de centrale banken.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Trends-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Trends

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners