Ook de obligaties in deze munten worden gezocht, met als gevolg dat de rentevoeten op deze obligaties steeds dieper wegzinken. Zeker op kortlopend overheidspapier zijn de rendementen momenteel negatief. Dat stelt problemen voor de banken waar de beleggers hun posities in deze munten aanhouden.

Betalen om geld te mogen opslaan

De banken pikken het niet langer meer dat ze niets verdienen aan beleggers die posities in veilige munten aanhouden. Bank of New York Mellon en State Street hebben de knoop doorgehakt, ze gaan nu kosten aanrekenen voor deposito's in Deense kronen en Zwitserse frank.

State Street zou 0 tot 0,75% aanrekenen voor deposito's in Deense kronen en 0,25% voor deposito's in Zwitserse banken. Woorden wekken, maar voorbeelden strekken. Ook Royal Bank of Canada en SEB zouden plannen hebben om geld aan te rekenen voor het aanhouden van rekeningen in veilige valuta's.

Ook de obligaties in deze munten worden gezocht, met als gevolg dat de rentevoeten op deze obligaties steeds dieper wegzinken. Zeker op kortlopend overheidspapier zijn de rendementen momenteel negatief. Dat stelt problemen voor de banken waar de beleggers hun posities in deze munten aanhouden. Betalen om geld te mogen opslaanDe banken pikken het niet langer meer dat ze niets verdienen aan beleggers die posities in veilige munten aanhouden. Bank of New York Mellon en State Street hebben de knoop doorgehakt, ze gaan nu kosten aanrekenen voor deposito's in Deense kronen en Zwitserse frank. State Street zou 0 tot 0,75% aanrekenen voor deposito's in Deense kronen en 0,25% voor deposito's in Zwitserse banken. Woorden wekken, maar voorbeelden strekken. Ook Royal Bank of Canada en SEB zouden plannen hebben om geld aan te rekenen voor het aanhouden van rekeningen in veilige valuta's.