De correctie op de Chinese beurzen heeft volgens O'Neill te maken met de verwachting bij de beleggers dat de Chinese overheid conventionele maatregelen zal aankondigen om de economie te stimuleren. Dat zal echter niet het geval zijn, van een stimuleringspakket ter waarde van 4000 miljard dollar zoals in 2008 zal geen sprake zijn.

De economen zullen moeten leren om anders tegen China aan te kijken. De financiële markten moeten zich voorbereiden op het nieuwe China, dat heel anders zal zijn dan het oude China. Zolang de beleggers hun verwachtingen niet hebben aangepast, kan de Chinese beurs blijven kwakkelen.

Veel sell-side analisten gaan nog steeds uit van een verwachte groei van het Chinese BBP met een cijfer dat dicht in de buurt van het niveau van 8,50 tot 9% ligt, maar dat is duidelijk te hoog gegrepen.

De consensus moet terug naar een groei met circa 7,50%. Van een harde landing voor de Chinese economie zal volgens O'Neill echter geen sprake zijn.

De correctie op de Chinese beurzen heeft volgens O'Neill te maken met de verwachting bij de beleggers dat de Chinese overheid conventionele maatregelen zal aankondigen om de economie te stimuleren. Dat zal echter niet het geval zijn, van een stimuleringspakket ter waarde van 4000 miljard dollar zoals in 2008 zal geen sprake zijn. De economen zullen moeten leren om anders tegen China aan te kijken. De financiële markten moeten zich voorbereiden op het nieuwe China, dat heel anders zal zijn dan het oude China. Zolang de beleggers hun verwachtingen niet hebben aangepast, kan de Chinese beurs blijven kwakkelen. Veel sell-side analisten gaan nog steeds uit van een verwachte groei van het Chinese BBP met een cijfer dat dicht in de buurt van het niveau van 8,50 tot 9% ligt, maar dat is duidelijk te hoog gegrepen. De consensus moet terug naar een groei met circa 7,50%. Van een harde landing voor de Chinese economie zal volgens O'Neill echter geen sprake zijn.