Theodoor Gilissen Bankiers: "Het is nog niet in de praktijk getest en is constant aan veranderingen onderhevig. Daarnaast willen vooral de Duitse en Franse overheid de regels zodanig aanpassen dat niet alleen de Europese belastingbetaler opdraait bij eventuele betalingsproblemen van een staat."

Dit zal ervoor zorgen dat een gedeelte van het verlies bij beleggers komt te liggen, die voor dit risico een hogere vergoeding verwachten.

Vrijdagmorgen kwamen de ministers van financiën van de belangrijkste Europese landen met een verklaring dat de gewenste regelaanpassing pas medio 2013 ingevoerd gaat worden en alleen voor dan nieuw uit te geven obligaties zal gelden."

Theodoor Gilissen Bankiers: "Het is nog niet in de praktijk getest en is constant aan veranderingen onderhevig. Daarnaast willen vooral de Duitse en Franse overheid de regels zodanig aanpassen dat niet alleen de Europese belastingbetaler opdraait bij eventuele betalingsproblemen van een staat." Dit zal ervoor zorgen dat een gedeelte van het verlies bij beleggers komt te liggen, die voor dit risico een hogere vergoeding verwachten. Vrijdagmorgen kwamen de ministers van financiën van de belangrijkste Europese landen met een verklaring dat de gewenste regelaanpassing pas medio 2013 ingevoerd gaat worden en alleen voor dan nieuw uit te geven obligaties zal gelden."